Quest I.: Den of Evil

A játék első feladatát Akara-tól kapjuk érkezésünk színhelyén (Rogue Encamoment). Az első beszélgetésünk alkalmával megbíz minket a Gonosz fészkének (Den of Evil) megtisztításával. A küldetés rémisztő címe ellenére ez a Quest a legkönnyebben megoldhatók egyike lesz amolyan szárnypróbálgatás, ami megadja a további feladatok alaphangulatát. A Gonosz fészke a táborhelyen kívül a Blood Moor-ban található. A barlanghoz vezető úton különösen figyeljünk oda a sámánokra, akik varázserejüknek köszönhetően képesek feléleszteni elhalálozott társait. A fészek megtisztítása után (el kell pusztítanunk az összes szörnyet) az addig sötétségre ítéltetett barlangot  átható napfény tölti el. Miután feladatunk bevégeztetett térjünk vissza Akarához és fogadjuk el jól megérdemelt jutalmunkat az első Skill - pontunkat.

Quest II: Sisters Burial Grounds

Az újabb erőpróbáról ismét a faluban szerzünk tudomást, ahol Kashaya megosztja velünk titkát a gonosz Blood Ravenről. A hölgy képében újjászületett sátán a csontvázak és zombik hordájának a vezetője. Természetfeletti képességeinek köszönhetően képes arra, hogy az őrület torkából átteleportálja azokat. A gonoszhoz a Blood Moor-hoz közeli Cold Plains-en keresztül vezet az út. A végállomás mindenképpen a Burial Ground, pontosabban annak temetője legyen. Ha megtaláltuk Blood Ravent azonnak férkőzzünk a közelébe, és mihamarább öljük meg mivel csak így végezhetünk élőhalott alattvalóival. A Burial Ground egyik földalatti kriptájában találkozhatunk a játék első Unique Monsterével Bonebrakerrel, akit legyőzve értékes tárgyakra bukkanhatunk.

Quest III: The Search for Cain

Blood Raven legyőzése után ismét látogassunk el Akarához, aki újabb feladattal bíz meg minket. Meg kell keresnünk, és ki kell szabadítanunk a Diablo első részében szívünkhöz nőtt Deckard Caint. Hagyjuk el a tábort és keressük meg Dark Wood területén a leghatalmasabb fát (Tree of Inifuss) amit megérintve hozzájuthatunk a Tristamba vezető teleport kulcsához, amit egy Rúna személyében vehetünk magunkhoz. A tekercsen található szöveg megfejtéséhez szükségünk van Akara segítségére. Miután megmutattuk neki a pergament térjünk vissza a Cold Plans-ből nyíló meg a Stony Field-re, ahol a tekercsen jelölt sorrendben érintsük meg a hatalmas kőoszlopokat. A megnyílt teleportkapun keresztül kísértetiesen ismerős falucska lerombolt képe tárul elénk. Itt találjuk meg Caint akit kiszabadítva portált nyit táborhelyünkre. Mielőtt követnénk őt, keressük meg Wirtret a féllábú fiút, akinek falábára szükségünk lesz a Tehenekkel teli titkos pálya megnyitásához.  Természetesen ebben a fejezetben is találkozhatunk Unique Monsterrel, akit most Rakanishu képvisel Stony Fieldben. A Cainért tett szolgálatainkért cserébe hálájának jeléül ezentúl ingyen azonosítja ismeretlen tárgyainkat.

Quest IV: The Forgotten Tower

Ezt a feladatot a Stony Fields-ben tett kalandozásaink során egy oszlopon található könyvet elolvasva kapjuk meg. Ez a misszió szerencsére nem túl bonyolult, mivel csak meg kell találnunk a Black Marsh-ban árválkodó romos vár katakombájában őrjöngő hölgyeményt, akit természetesen azonnal jobb létre kell szenderíteni.

Quest V: Tools of the Trade

Ahhoz, hogy erről a feladatról tudomást szerezzünk beszélnünk kell Charsival a falu kovácsával. Ő elmondja nekünk, hogy nélkülözhetetlen szerszámát a Horadic Malust elvesztette a Black Marsh-ban lévő monostorban (Monastery). A szerszámhoz vezető út a Marsh-ban lévő Monastery Gaten keresztül vezet, aminek végállomása a Barrackban lapuló kovács lesz.

Quest VI: Sisters to the Slaughter

Az első Act utolsó feladatát Caintól kapjuk. Küldetésünk nem más, mint a démonkirálynő Andariel elpusztítása. Őt a katedrális katakombájának negyedik szintjén a monostor (Monastery) közelében találjuk. Miután végiggyönyörködtük látványos halálát térjünk vissza a táborba ahol Warriv felajánlja, hogy elvisz minket Luth Goleinbe a sivatag fővárosába. Ebben a Questben is találunk Unique Monstert a Barrackon átvezető börtönben. A szörnyet Pitspawn Fouldognak hívják.

Oldalmenü
Naptár
Szavazás
Tetszik az új kinézet?
Igen
Nem